نوشته شده توسط : مهدی پور

بعد از چیدن برگ ها توسط کشاورزان زحمتکش برگها را به مدت یک شبانه روز در سایه می ریزند تا برگ ها پلاس شوند . سپس آن را در داخل طشت چوبی ای به نام لاکه میریزند و با دست و پا میمالند . و بیش تر آن را با دست انجام می دادند که باعث تغییر رنگ چای از سبز به سیاه می شود .

سپس آنرا در داخل ظرفی به نام فر قرار میدادند که از تورهای سیمی درست شده بود . و آن را زیر آتش زغال میگرفتند تا همه برگ ها خشک شود و به آن چای دستی میگویند .در گذشته تهیه چای بسیاری از خانوار های شفتی که اندکی باغ چای داشتند از این طریق صورت میگرفت علاوه بر مصرف سالانه خانواده گاه به بازار شفت نیز عرضه می شد .

در زیر عکسهایی از فر مخصوص خشک کردن چای رابراتون آماده کردم که این فر متعلق به مرحوم سید ناز آقا موسوی میباشد که در روستای شالما زندگی میکرد .

کپی برداری از این مطالب با ذکر نام (وبلاگ نصیرمحله ) بلامانع می باشد

منبع : تاریخ شفت (نادر افشاریان )

گردآورنده : وبلاگ نصیرمحله


...




:: برچسب‌ها: خشک کردن برگ سبز چای, دانستنیها, تاریخچه چای در گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۱/٢/۱٥ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.