نوشته شده توسط : مهدی پور

قاصدک، گیاهی پایا است که بومی کل نیمکره شمالی بوده، و دارای انواع و زیرگونه های متعددی است. گیاه به طور وحشی در چمن ها، مزارع یونجه، اراضی مرطوب کنار نهرها مراتع و زمین های بایر در نواحی معتدل می روید.

قاصدک، گیاهی است از خانواده کاسنی (Compositae) جنس Taraxacum نام علمی گونه ای از آن که بیشتر در طب سنتی مصرف دارد، با نام علمی Taraxacum Officinale   و نام انگلیسی آن Dandelion است.

گیاه قاصدک گیاهی است بی بو، چندساله، خیلی کوچک و کوتاه تر از 40 سانتی متر که شیرابه یا مایع سفیدی ترشح می نماید.

برگ های قاصدک دراز با بریدگی های عمیق نوک تیز که شکلی شبیه دندان شیر به آن می دهد. برگ ها گروهی به شکل یک دسته برگ از یقه ریشه خارج می شوند.

 طبق گل های زرد طلایی قاصدک که به طور منفرد در انتهای شاخه گل دهنده که تو خالی است ظاهر می شود.

میوه آن فندقه بوده که میوه ای خشک و مغز آن مجزا و نچسبیده است مانند آفتاب گردان و در انتهای هر میوه یک کاکل( معمولا) سفید رنگ قرار دارد. میوه ها به طور گروهی به شکل کروی قرار دارند و به سبب وجود کاکل پس از رسیدن به آسانی پراکنده می شوند.
گاهی ازگیاه قاصدک به عنوان علف هرز مزارع  چمنزار ها و دشت های اطراف شهرها یاد می شود، ولی این شاید به معنی عدم آگاهی بشر از  خواص مهم گیاه  باشد. 

 گیاه قاصدک، یک غذای مغذی است. در بهار برگ های جوان آن را مانند سبزی چیده و استفاده می کنند چون برگ ها تلخ است باید با ترشی آبلیمو و یا سرکه در سالاد مصرف  شود.




:: برچسب‌ها: گیاهان گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٠/۸/۱٢ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.