نوشته شده توسط : مهدی پور

دوشواره
خوراکی بسیار لذیذ و قدیمی که از یاد همه رفته

مواد لازم:
آرد گندم 100 گرم
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پیاز یک عدد
تخم مرغ یک عدد
نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
آب قلم 4 لیوان
آب، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
سرکه مرغوب، سیر و رب گوجه فرنگی به عنوان چاشنی

طرز تهیه:


آرد را با آب و تخم مرغ مخلوط کرده و خمیری درست میکنیم که به دست نچسبد. روی خمیر را پوشانده و میگذاریم 2 ساعت استراحت کند. سپس کمی از خمیر برداشته و روی تخته با وردنه پهن میکنیم تا به نازکی لواش شود. با کارد روی خمیر مربع هایی به قطر 3 الی 4 سانتیمتر برش می دهیم.
پیاز را در گوشت رنده می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و ورز می دهیم. گوشت را به صورت قلقلی درست کرده و در وسط خمیر قرار می دهیم. خمیر را تا میکنیم و دو لبه آن را روی هم قرار می دهیم تا به شکل مثلث شود. مثلث ها را در ظرفی جداگانه طوری روی هم قرار می دهیم که به هم نچسبند. آب قلم را می گذاریم بجوشد و سپس مثلث ها را در آن میاندازیم و میگذاریم بپزد. وقتی پخت آنها را از دیک خارج کرده رو روی آن نعناع خشک می ریزیم.
سرکه، رب و سیر را در آب قلم مخلوط کرده و به عنوان چاشنی در ظرفی جداگانه کنار خوراک قرار می دهیم و موقع خوردن مثلث ها را در آن میزنیم.

توصیه: از سرکه سیب و یا خرما استفاده کنید.

برگرفته از تنها کتاب مصور آشپزی سنتی گیلانی؛ "کدبانوی گیلان" از انتشارات کدیور

جمع آوری و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: غذاهای گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٢/٩ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.