نوشته شده توسط : مهدی پور

خکار دبیج یا هو "کاکا" ایتا از گیلانِ قدیمه شیرنیانِ کی خیلی راحت، کوکو مانسان چاکوده به.
.
قدیمیان کی فر ناشتیدی بیشتر اَ شیرینیه تهیه کودید. قدیمه گیلکان اونه اَمرا بیاد خوشانه زاکی زمات دکفید. کوکو مانسان اونه دو طرف بایستی سورخا به. البته ای نوع کاکا، کویی اَمرا چاکوده به که اونه گیلکی، "کویی کاکا" گویید کی خیلیم خوشمزیه.
.
اونه چاکودنه ره تا حالا نیده ایم کی کسی ظرف و عیار بداره و معمولا"چومه امرا و تجربه، اونه مواده اندازه کونید.
.
اَ شیرینی اصیل گیلان، اکثرا" توسط قدیمه گیله ماران آمادا به و چایی جا خیلی خوشمزه یه.
.
برگردان:

خکار دبیج یا خکاره دبیج (خاکاره دبیج) یا همان کاکا نوعی شیرینی محلی و سنتی گیلان است که خیلی راحت و آسان، مثل کوکو و بدون فر آماده میشود.
.
خکار دبیج (کاکا) بیشتر توسط نسل قدیمی تر که کمتر از فر برای درست کردن شیرینی استفاده می کردند، پخته میشود و برای اکثر گیلانی ها یادآور روزهای کودکی می باشد. برای درست کردن این شیرینی، مثل کوکو از دو طرف سرخ می شود. البته یک نوع کاکا دیگر نیز همراه با کدو درست میشود که به آن در زبان گیلکی کویی کاکا (کاکای کدو) میگویند که خیلی خوشمزه است.
.
برای تهیه این شیرینی خوشمزه کسی را ندیده ام که از پیمانه و معیار استفاده کند و معمولا واحد آن چشمی است و با توجه به تجربه خود، مواد لازم را تعیین میکند.

این شیرینی سنتی گیلانی، اکثرا توسط مادر های نسل قدیم گیلانی پخته میشود و همراه با چای، بسیار خوشمزه و لذت بخش می باشد.
.
متن وعکس از نت
تهیه و برگردانِ گیلکی: عاکف معززلسکو

جمع آوری و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: شیرینی های گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٢/٢ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.