نوشته شده توسط : مهدی پور

انارآویج (انارویج یا اناربیج نیز می گویند)

مواد لازم:
مغز گردو سائیده شده 300 گرم
تره، جعفری، گشنیز و نعناع خرد شده 750 گرم
خالواش و چوچاق(سبزی محلی) خرد شده در صورت امکان کمی
رب انار یا آب انار یا آبغوره کمی
سیر2 تا 3 حبه
گوشت چرخ کرده400 گرم
پیاز رنده شده یک عدد کوچک
نمک، فلفل، زردچوبه و گلپربه میزان لازم
روغن کمی

طرز تهیه:
مغز گردو را همانند فسنجان تفت داده و به مدت 4الی 5 ساعت میگذاریم با رب انار بجوشد تا روغن بدهد. سبزی را شسته و خرد میکنیم و با کمی روغن سرخ میکنیم و به خورشت اضافه میکنیم و میگذاریم کاملاً بپزد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و به آن نمک و ادویه جات را اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. آنگاه گوشتها را با دست به شکل قلقلی بیرون میآوریم و در خورشت در حال جوش میریزیم. وقتی گوشت پخته شد خورشت حاضر است. غلظت این خورشت مانند فسنجان میباشد.

مخلفاتی که به همراه خوراک میل میکنند شامل: ترب، زیتون، پیاز، باقلا، فلفل سبز، سبزی خوردن و خیار می باشد. همچنین میتوانید آن را با ماهی شور و یا دودی نیز میل کنید که در اینصورت دیگر از خیار استفاده نکنید.

برگرفته از کتاب "کدبانوی گیلان" از انتشارات کدیور

تهیه و تنظیم : مهدی پور : وبلاگ نصیرمحله)


....




:: برچسب‌ها: غذاهای گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۳٠ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.