نوشته شده توسط : مهدی پور

 
نام محلی : خاش کویی ، خاش کدو
نام فارسی : کدو رشتی ، کدو حلوایی

خاش کویی (کدو رشتی) نوعی کدوی محلی است که در شمال کشور به وفور کاشته و پرورش داده میشود. این محصول را میتوانید از اکثر شهرهای استان گیلان بخصوص آستانه اشرفیه خریداری نمایید.

علت نامگذاری این کدو را می توان به دو دلیل دانست، چون عده ای معتقدند چون کلمه "خاش" در زبان شمالی به معنای استخوان و استخوانی می باشد و در ضمن این کدو هم گوشت کمتری نسبت به دیگر کدو ها دارد، این نام برای آن انتخاب شده است و عده ای دیگر معتقدند چون پوست این کدو مثل استخوان، سر سخت است. از این رو به خاش کدو یا خاش کویی معروف شده است.

گیلانی ها، کدو ها را بخار پز کرده و بطور دلخواه با کمی شکر میل می نمایند.
گیلانی ها، با این کدو شیرینی بسیار خوشمزه ای به نام "کویی کاکا" یا همان کاکای کدو درست میکنند که بسیار خوشمزه است.

خواص کدو:

 
1- تخمه ی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد.2- خوردن کدو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.3- از کدو برای مقابله با پیری چشم ها استفاده میشود. 4- کدو در عملکرد برخی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن کمک کنند.5- کدو میتواند به کاهش قند خون کمک کند.

برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید


منبع : وبلاگ گیلان من

جمع آوری و تنظم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: محصولات محلی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۸/۱٥ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.