نوشته شده توسط : مهدی پور

رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازه‌هایی که رشته خوشکار می‌فروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ می‌کنند و داغ و برشته تحویلتان می‌دهند.

مواد لازم :

آب 4 پیمانه
مغز گردو چرخ شده 100 گرم
مغز هل ساییده شده به میزان لازم
آرد برنج 2 پیمانه پلو پز
روغن مایع برای سرخ کردن
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر 1/5 پیمانه

مواد لازم برای شربت :

آب 1/5 لیوان
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر به میزان لازم

طرز تهیه شربت :

آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید.

از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

جهت دیدن مطالب بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید


طرز تهیه خوشکار :

مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.

طرز تهیه:

ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم .

بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.

سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )

آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم.

سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم.

مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).

یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم .

انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم.
بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم.

بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم .

از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آن را می‌چسبانیم.
تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.
سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم .

سپس در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.

(توجه کنید دوستان عزیز>> اگر ابزار شانه خمیر رو ندارید از جای ماست کوچیک استفاده کنید ته جای ماست رو سوراخهای متوسط ایجاد کنید تقریبا ریز باشه چون برای پخت تاثیر دارد و زود و کاملا پخته میشه این راه حل خودم هستش و خیلی راحته... اگر سینی مسی ندارید رو استیل هم میشه انجام داد اما کیفیتش مثل سینی مسی نیست...)

با تشکر از آقای مرتضی مهرپرور

جمع آوری و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: سوغات گیلان, شیرینی های گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۳/٢٩ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.