نوشته شده توسط : مهدی پور

بادام زمینی یک از محصولات منحصر به فرد کشاورزی در گیلان است که به طور عمده درزمین های حاصلخیز آستانه ی اشرفیه به عمل می آید. بطوریکه استان گیلان 90 درصد کل این محصول را در سراسر ایران به خود اختصاص داده است.

بادام زمینی هر ساله دو هزار و پانصد هکتار زمین زراعی ِ آستانه ی اشرفیه را جهت ِ بارآوردن پیله ی بادام از آن ِ خودمی کند. و پنجاه میلیارد ریال در آمد نصیب کشور می کند که پنج هزار خانواده را در آستانه ی اشرفیه تحت پوشش قرار می دهد.

بادام زمینی در واقع یک گیاه بومی در آمریکای جنوبی و بویژه برزیل است که از آنجا به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. دلیل اینکه زمین های آستانه ی اشرفیه برای باردادن پیله ی بادام مناسب است، این است که آستانه ی اشرفیه شهری است که چسبیده به رودخانه ی سپید رود است و زمین هایش رسوبی و سرشار از املاح است.

از این جهت خاکش نرم و برای تولید صیفی جات و بادام بسیار مناسب است. بطور کلی

بادام زمینی در هوای معتدل و گرم ثمر می دهد که گیلان هم داری آب و هوای گرم و معتدل است. بوته این گیاه دو نوع گل زرد دارد که پس از انجام لفاح، دُم گل خم می شود و به سطح خاک می رسد و سپس در زمین فرو می رود.

پیله ی بادام در واقع بعد از عمل لقاح گلها در بیرون، در درون زمین به عمل می آید. باشد که با این مختصر نگذاریم این محصول اشتغال زا مثل محصول چای در گیلان از بین برود و برای تشویق کشاورزان برای تولید و باروری این محصول از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

متن : آقای احمد پناهنده

گردآوری و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)


...




:: برچسب‌ها: محصولات گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱/٢۱ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.