نوشته شده توسط : مهدی پور

جاروی ساده را که به « کولوشی جارو » یا « اسپیلی جارو » معروف است از ساقه برنج درست می کنند .

جارو اندازه های متفاوت دارد و هر اندازه ای ، مورد مصرف خاصی در خانه دارد . اخیراً با ذوقی که استادکاران ، در ساخت دارو نشان داده اند، این وسیله خانگی ، جنبه ی سوغات و تزیین نیز به خود گرفته است و در فروشگاه های ورودی و خروجی شهرهای گیلان به فروش می رسد .

جارو را اغلب با تکه پارچه ای رنگی کوچک با رنگ های تند و شاد ، و با نخ های پشمی ، به طرق مختلف تزیین می کنند . در هر حال جارو یک سوغات درون فامیلی است و معمولاً کسی آن را به غیر از قوم و خویش خود سوغات نمی دهد .

از برخی گیاهان دیگر مثل « گوروز» و سرشاخه های درخت شمشاد نیز ، جارو تهیه میکنند که صرفاً برای خاکروبی و نظافت است و جنبه ی سوغات ندارد .

این جارو در مناطق فارس نشین ایران به جارو رشتی مشهور است .


...




:: برچسب‌ها: صنایع دستی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/٢/۸ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.