نوشته شده توسط : مهدی پور

خیلی‌ها فقط فکر می‌ کنند که چغندر قند بالایی دارد و خوردن آن در فصل سرما به یک عادت دیرینه باز می ‌گردد، در حالی که مطالعات نشان داده‌اند که این ماده غذایی فواید بسیاری دارد. به طوری که در شب یلدای ایرانیان، لبوی داغ را نیز به عنوان یکی از مواد غذایی ارزشمند تهیه و میل می‌ کردند.

از جمله فواید آن می ‌توان به کنترل فشار خون بالا اشاره کرد به این ترتیب که در هر 100 گرم از آن، 380 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک می‌ کند.

به علاوه، در هر 100 گرم از آن، 36 کالری انرژی وجود دارد و فولات و کاروتن آن نیز بالاست.

همانطور که گفتیم فولات در لبو به مقدار فراوانی وجود دارد و در دوران بارداری به دلیل اهمیت این ماده مغذی خوردن این سبزی توصیه شده تا از بروز نواقص مادرزادی جلوگیری کند. از این رو، خوردن این سبزی در دوران بارداری یک عادت غذایی خوب به حساب می‌ آید.
چغندر پخته

از طرف دیگر، مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که رنگ ارغوانی چغندر به دلیل وجود ترکیبی به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانی داشته و از بروز سرطان‌ها به خصوص سرطان کولون جلوگیری می ‌کند.

به علاوه، فیبر بالایی که در این سبزی وجود دارد، کاهنده چربی خون شناخته شده، به طوری که مطالعات نشان داده‌اند، مصرف مرتب آن 30 درصد کلسترول و 40 درصد تری‌گلیسرید را کاهش می‌ دهد و به میزان قابل توجهی افزایش‌ دهنده کلسترول خوب است و به این ترتیب از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری می ‌کند.


...




:: برچسب‌ها: گیاهان دارویی گیلان, گیاهان دارویی منطقه شفت
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/۱٢/۱۳ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.