نوشته شده توسط : مهدی پور

تالشهای دامدار یکی ااز کارهایی که انجام می دهند ذخیره کردن دوغ چکیده ونمک سود کردن آن و نگهداری در خیکهای پوست برای مصرف زمستانی است که به این محصول درست شده به زبان تالشی سورَه میگویند.

برای این کار ابتدا با جمع کردن ماست چند روزه و ریختن آن در خمره کوزه مانند بنام نِرَه وتکان داد آن تا کره از ماست جدا شده وسپس ان را در ظرف بزرگی خالی کرده وکره رویش را میگیرند ودوغ سفید وخوشمزه باقی میماند

وبعد دوغ حاصل را روی آتش حرارت میدهند وبا کفگیر دوغ را که بصورت دلمه شده است در کیسه پارچه ای سفید میریزند وآویزان میکنند تا ابش چکیده شود وآنوقت نمک سود کرده ومدت چند ین ماه ماندگاری برای استفاده داردوخیلی خوشمزه همراه با پلو باقلی وسیر یا پیاز تازه است

متن از زلیخا صبا عکس عباس میره جنی


...




:: برچسب‌ها: محصولات شهرستان شفت
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/۱٠/۱٥ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.