نوشته شده توسط : مهدی پور

چای دو رنگ هم از زمانیکه چای در ایران مرسوم شده , در مراسم عروسی گیلانیها و مجالس مهم باب شد . در گذشته یکی از هنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شده و امروزه در مواردی خاص و یا در خانواده هایی اصیل به چشم میخوره .

چای دو رنگ در گیلان مخصوصا در منطقه شفت در مراسم عروسی توسط شخصی که معمولا از اقوام داماد بود تهیه می  شد و آن شخص چای دو رنگ را در سینی قرار می داده و برای اولین بار نزد عروس و داماد می برده تا آنها اولین نفراتی باشند که این چای را میل می کنند .

مردم منطقه بر این باور بودند که با آوردن چای دو رنگ در عروس، زندگی عروس و داماد مثل برگ چای ، سبز  و به شیرینی چای دو رنگ شاد و شیرین باشد.

و سپس عروس داماد جهت تشکر از فردی که چای دو رنگ را نزد آنها آورده بود  پولی را داخل سینی قرار میدادند و آن فرد  در شروع مراسم عروسی با چای دو رنگ به همه کسانی که در مجلس عروسی حضور داشتند  پذیرایی می کرد تا آنها نیز برای عروس و داماد آرزوی شادکامی و شیرین کامی داشته باشند.

روش درست کردن چای دو رنگ ساده ست ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت داره :

طرزتهیه: 

استکان های کمر باریکتون رو در بیارن و یک چای خوش رنگ دم کنید و آماده بشین برای درست کردن چای دو رنگ . اول نصف استکان رو آب جوش بریزین و چند حبه قند توی استکان بندازین و با قاشق چای خوری هم بزنین تا قند حل بشه . غلظت قند باید زیاد باشه و به حد اشباع برسه . یعنی وقتی که قند میندازین دیگه حل نشه و شیره ماننده بشه . برای این منظور تعداد 4 تا 6 حبه قند کافیه . حالا توی یک کاسه چای خالص بریزین و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرومی و کم کم روی این شیره چای بریزین . میبینین که آب در پایین و چای در بالا قرار میگیره . به همین سادگی .

کپی برداری از این مطلب با ذکر منبع (نصیرمحله ) بلامانع می باشد


...




:: برچسب‌ها: آیین و رسوم گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٤ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.