نوشته شده توسط : مهدی پور

این غذای خوشمزه ی شمالی چندین و چند اسم داره ، ما بهش میگیم ترش واش خورش ، یه دوست لنگرودی داشتم که به این غذا میگفت آبکی ، وبعضی ها هم به این غذا میگن سب ترشی ، که فکر میکنم مخفف سبزی ترشی باشه . شهرهای دیگه نمیدونم چی میگن
اینم بگم که آماده سازی سبزی این غذا ( پاک کردن ، شستن ، چرخ کردن ، سرخ کردن ) خیلی دردسر داره ولی چون غذای محبوبی هستش پس هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد .
فکر میکنم توضیح این موارد واسه اونایی که بار اولشونه که میخوان این سبزی ها رو تهیه کنن لازمه .

مواد لازم :


۲۵۰گرم سینه مرغ (مقدار مرغ به سلیقه خودتونه البته از مرغ هوایی هم استفاده می

کنن می تونین از بلدرچین یا حتی بوقلمون هم استفاده کنید)

ترش واش ۱۰۰گرم

گشنیز ۱۰۰گرم

نعناع ۵۰گرم

کوتکوته (خالواش) ۱۰۰گرم

رب آلوچه ترش ۲قاشق غذا خوری

چغندر ۱۰۰گرم

سیر فراوان


طرز تهیه :


البته ممکنه هر کسی به میل خودش مقدار این سبزی ها رو کم و زیاد کنه . ممکنه عوض یک کیلو از یه نوع سبزی نیم کیلواستفاده کنه و یا این که سیر کم تر استفاده کنه و یا خیلی بیشتر .
به هر حال تمام این سبزی ها رو پاک کرده و میشوریم و با چرخ گوشت یکی دوبار به همراه سیر چرخ میکنیم . باید حسابی نرم باشه . قبلنا بعضی ها این سبزی رو تو نمکار میسابیدن که کاملا نرم و صاف و یکدست بشه ، البته الان بعید میدونم کسی به خودش این همه زحمت بده .
بعد رو حرارت قرار میدیم و با روغن سرخش میکنیم ( مثل سبزی قورمه )
البته مقدار سرخ شدن هم باز بستگی به خود شخص داره ، یکی کمتر سرخ میکنه و یکی بیشتر . به هر حال به هر شکلی که سرخ شد ، بسته بندی میکنین و تو فریزر نگهداری میکنین .
حالا واسه هر وعده به اندازه ی خودتون مرغ رو به همراه سبزی و نمک و فلفل و زردچوبه تو قابلمه ریخته و به مدت یکی دو ساعت رو حرارت ملایم قرار میدیم تا کاملا جا بیفته و غذا به روغن بیفته. در صورت تمایل مقداری رب گوجه هم تفت داده به غذا اضافه میکنیم . سبزی ترش واش همونجور که از اسمش پیداست ترشه ، پس ترشی غذا رو با توجه به ذائقه تون اندازه کنین .با آبغوره هم خوشمزه میشه ولی خیلی کم . مقداری بادمجون رو هم به شکل طولی برش داده و سرخ میکنیم و کنار غذا میذاریم . البته اگه بادمجون یکی دو قل با غذا بجوشه خیلی خوشمزه تر میشه . بعضی ها هم گوجه فرنگی رو نگینی خرد کرده و تو روغن تفت داده و اواسط کار به غذا اضافه میکنن که خوشمزه میشه .
این غذا با برنج و گاهی وقت ها به همراه ماهی یا کولی یا ماهی شور سرو میشه .
بادمجان سرخ کرده تزیینش می کنیم.
شاید هیچ وقت به خودتون زحمت درست کردن این سبزی رو ندین ولی هستن کسانی که سبزی سرخ شده و آماده رو واسه فروش دارن . یا شاید یه وقت به طور اتفاقی سر سفره ی شمال چشمتون به این غذا خورد ، بچشین شاید خوشتون اومد .

منبع :http://gilan20.com/?p=152




:: برچسب‌ها: غذایی های گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/۳/٧ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.