نوشته شده توسط : مهدی پور

این رسم که درنصیرمحله به آن حلوا سازی می گویند با برشته کردن آرد روی اجاق توسط مادر صورت می پذیرد سپس شکر را در آب جوشانده تا شکر در آب کاملا حل گردد(شکر مات آکرده)و بعد از آن آرد را در شکر مات شده مخلوط نموده چنگ می زنند وبصورت گلوله هایی به اندازه یک تخم مرغ در می آورند  وبا گستردن سفره و جمع شدن دیگر اعضای خانواده شروع به حلوا سازی می کنند. حلوا سازها باید بوسیله شیشه صافی گلوله ها(گوله) را صاف نمایند و پس از صاف کردن تمام خمیر ،داخل حلوا را با مخلوطی از مغز گردو ،زیره،زرد چوبه و دارچین پر می کنند  وآن را به شکل مستطیل یا مربع تا میکنند.

(واحد حلوا در تالش خج می باشد)

.در ضمن شل نبودن حلوا از ویژگی های اصلی حلوای مناسب می باشد که نشان دهنده تبحر خانم خانواده در مات کردن شکر و برشته کردن آرد و چنگ زدن مناسب خمیر است .از دیگر حلواها علاوه بر حلوای ضیابری می توان به توکه  تونییه حلوا ،دنگییه حلوا و انواع شیرینی جات و...اشاره کرد .هنگام ساخت حلوا خاطرات گذشته ،نقل ها ،ضرب المثل ها و چیستان های تالشی بیان می شود .

بعد از ساخت حلوا به مادر خانواده گفته می شود :

اشت عید مبارک اشت حلوا سه چارک


...




:: برچسب‌ها: آیین و رسوم گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/۱٢/۱٦ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.