نوشته شده توسط : مهدی پور

**************

مهم این نیست که در کجای این جهان ایستاده ایم ، مهم این است که در چه راستایی گام بر می داریم . هولمز درار ( دلار معروف به نمک سبز)از چاشنی های خوشمزه گیلان
دلار یا درار ( نمک سبز ) درست شده است از مخلوطی سبزی معطر که معمولا در گیلان وجود دارد و با گوجه سبز ترش - خیار - پرتقال ترش - سیب ترش - ماست و خیار - با سکنجبین مخلوط و با کاهو میل میکنند و هر خوردنی که با ذائقه مصرف کننده سازگار باشد .
برای تهیه درار ( دلار - نمک سبز ) از سبزی های نعناع - گشنیز - ( چوچاق و خالیواش ) استفاده میشود . که سبزی های چوچاق و خالیواش معمولا در روستا های شمالی یا خود رو است یا توسط روستائیان کاشته و در بازار های محلی عرضه میگردد .


مقادیر مورد نیاز :


۱ - سیزی نعناع ۲۰۰ گرم


۲- سبزی گشنیز ۲۰۰ گرم

۳- سبزی خالیواش ۱۰۰ گرم


۴- سبزی چوچاق ۱۰۰ گرم


ابتدا سبزی ها را خوب پاک کرده و کاملا می شوئیم و کاملا آبش را می گیریم و سپس بوسیله آسیاب برفی آنرا خورد می کنیم ( پوره ) ( در شهر های شمالی بوسیله ظرفی که به نمک یار معرف است کاملا می سایند ) آنگاه مواد سائیده شده را در یک ظرفی گود ریخته ( کاسه بزرگ ) و نمک را با آن اضافه و خوب هم می زنند . و مخلوط آماده را در ظرفی شیشه ای درب دارمی ریزیم و در یخچال قرار می دهیم و هر وقت مورد نیاز مصرف بود مصرف میکنیم . در خاتمه چند نکته را یاد آوری میکنم - در صورت در دسترس نبودن سبزی محلی ( چوچاق و خالیواش ) به همان مقدار از سبزی های دیگر به دلخواه استقاده میکنیم . مقدار اندازه نمک را هم با تستی که از این مواد بعمل می آوریم نباید زیادی شور گردد . امید وارم که مورد پسند علاقه مندان قرار گرفته باشد .


...




:: برچسب‌ها: غذایی های گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩۱/۱٢/۱۱ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.