نوشته شده توسط : مهدی پور

کرکونوسه kar conoosay

نوعی قارچ خوراکی خود رو است در بخش مرکزی استان گیلان میروید این قارچ از گذشته های بسیار دور توسط  مردمان این سرزمین مصرف میشده و تا کنون هیچ گزارشی حاکی از مسمومیت  با مصرف این قارچ  منتشر نشده و هیچ  نگرانیی برای مصرفش   وجود ندارد  این قارچ در مناطق جلگه ای وباغ های حوزه سفیدرود تا بندر کیاشهر قابل یافت است

در گذشته گرکونسه را  با نوعی سبزی معطر وحشی  به نام گیجایئ یا گیجا واش خرد میگردند و سپس روی اجاق تفت میدادند و بعد از افزودن ادویه جات به اندازه کافی تخم مرغ در ماهی تابه میشکستند و پساز گذشت چند دقیقه  امده مصرف با نان و برنج میشد

 

این قارچ را میتوان سیخ گرفت و با پاشید ن اندکی نمک انرا کباب کرد این قارچ فوق العاده خوشمزه و کمیاب است  برای یافتن چند عدد ان  ساعتها باید جستجو کرد درروستای فشتم به کرکونوسه کج کچله میگویند و در بساری از نقاط گیلان از وجود چنین قارچ خوراکی خوشمزه ای بی اطلاع هستند 

توجه:هرگز بدون اطلاع و مشورت  افراد اگاه  اقدام به  خوردن قارچ نکنید چون  ممکن است قارچ سمی را با این قارچ اشتباه بگیرید

منبع :http://www.cholab.blogfa.com


...




:: برچسب‌ها: گیاهان گیلانی, گیاهان دارویی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۱/۸/۱٢ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.