نوشته شده توسط : مهدی پور

انارآویج (انارویج یا اناربیج نیز می گویند)

مواد لازم:
مغز گردو سائیده شده 300 گرم
تره، جعفری، گشنیز و نعناع خرد شده 750 گرم
خالواش و چوچاق(سبزی محلی) خرد شده در صورت امکان کمی
رب انار یا آب انار یا آبغوره کمی
سیر2 تا 3 حبه
گوشت چرخ کرده400 گرم
پیاز رنده شده یک عدد کوچک
نمک، فلفل، زردچوبه و گلپربه میزان لازم
روغن کمی

طرز تهیه:
مغز گردو را همانند فسنجان تفت داده و به مدت 4الی 5 ساعت میگذاریم با رب انار بجوشد تا روغن بدهد. سبزی را شسته و خرد میکنیم و با کمی روغن سرخ میکنیم و به خورشت اضافه میکنیم و میگذاریم کاملاً بپزد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و به آن نمک و ادویه جات را اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. آنگاه گوشتها را با دست به شکل قلقلی بیرون میآوریم و در خورشت در حال جوش میریزیم. وقتی گوشت پخته شد خورشت حاضر است. غلظت این خورشت مانند فسنجان میباشد.

مخلفاتی که به همراه خوراک میل میکنند شامل: ترب، زیتون، پیاز، باقلا، فلفل سبز، سبزی خوردن و خیار می باشد. همچنین میتوانید آن را با ماهی شور و یا دودی نیز میل کنید که در اینصورت دیگر از خیار استفاده نکنید.

برگرفته از کتاب "کدبانوی گیلان" از انتشارات کدیور

تهیه و تنظیم : مهدی پور : وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: غذاهای گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۳٠ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

سنگر دیدنی های فراوانی دارد . از امامزاده هاشم تا جنگل سراوان یا سد سنگر همه جزو سنگر به شما می روند و همه نیز علاقه مندان خاص خود را دارند . اما دوشنبه بازار چیز دیگریست . اصلا بسیاری از گذشته ،سنگر را با همان نام دوشنبه بازار می شناسند . نکته ای که اهمیت دوشنبه بازار را برای سنگری ها زیاد می کند همان تجمع جمعیت این منطقه در روستاهای اطراف است و مردم ساکن این روستاها اغلب نیازهای اصلی خود را در همین بازار هفتگی تهیه می کنند و از این حیث دوشنبه بازار سنگر به نسبت سایر بازارهای هفته گی که در سایر شهرهای استان گیلان از دیرپا برقرار بوده از شور بیشتری برخوردار است و به بیان ساده تر بسیار با شکوه تر برقرار می شود .

اهمیت بازارهای هفتگی استان گیلان را می توان از جنبه های متفاوتی بررسی کرد که البته مجال خود را می طلبد . همین که این بازارها با این قدمت طولانی و با وجود گسترش امکانات مدرن خرید از جمله فروشگاه های زنجیره ای و لوکس همچنان منبع اصلی خرید ارزاق مردم منطقه بویژه روستاییان هستند ، خود جایگاه و اهمیتشان را اثبات می کند .

اطلاع دارم که آثار مکتوبی در مورد برخی از این بازارها و تاریخچه شان تالیف شده . با این حال لزوم توجه بیشتر محققان و همچنین معرفی این گنجینه های ناب – که در واقع بخش لاینفکی از فرهنگ غنی گیلان عزیز است-هرگز از بین نمی رود .

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: بازار های گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٢٥ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

   "دوعالم کوه"که به زبان محلی "دوال کوه" یا "دوآل کوه" گفته می شود، مدفن امامزادگان "سیدعلی" و "سیدمحمد" از نسل امام موسی کاظم(ع) است و شاید به خاطر وجود مزار دو امامزاده در قله اش، آن را دو عالم کوه نامیده اند.

این کوه در غرب بخش "میرزا کوچک خان" (شهر گوراب زرمیخ) روستای "سیاه کوه" واقع شده است که از جلگه اطراف بلندتر است.

"دوعالم کوه"از شمال به روستای"رشته پلنگان تنیان"و"رفتگی"از جنوب به"توسه کله آلیان" ، از غرب به کوههای "ییلاق" و از شرق به روستاهای "سیاه کوه" و ‌"چالکسر" محدود می شود.، مردم منطقه مسلمان و شیعه مذهبند و در کوهپایه ها عمدتا زبان گویش "تالشی" و در جلگه با گویش "گیلکی" صحبت می کنند.

سه طرف کوه با جلگه احاطه شده و یال غربی این کوه به ییلاقات منطقه و قلل دیگر می بیوندد. به نظر می رسد دوعالم کوه نزدیکترین قله به جلگه غربی گیلان باشد که برای کوهنوردی سبک "کوه پیمایی" نیز مناسب است.

دهیار روستای "سیاه کوه" آقای "شعبان نوروزی" که ما را بسوی مزار امام زادگان هدایت     می کردند گفت: در فصول مختلف سال شاهد آمدن مسافران و زائران زیادی به این منطقه هستیم و علاوه بر وجود بقاع متبرکه ، طبیعت زیبا و درختان خودروی انار وآلوچه و چشمه های زلال آب ، منطقه را منحصر به فرد نموده است. همچنین زمانی این منطقه پایگاه "میرزا کوچک خان" بوده و "روس ها" برجی از جنس آهن برای دیده بانی ساخته اند که هنوز پابرجاست.

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: جاذبه های گردشگری گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٢۳ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

ﻭﻭﺯﻩ ﺩﻟﻪَ(ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ ﺗﻮﭘﺮ)


ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ ﺍﯾﻦ ﻏﺬﺍ ﺑﺪﯾﻦ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ(ﺑﺎﭘﻮﺳﺖ) ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﺏﺟﻮﺵ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻧﺪ ﺗﺎ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﻮﺩ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﭘﺨﺖ ﺑﺎ ﭼﺎﻗﻮﯾﯽ ﻭﺳﻂ ﺁﻧﺮﺍ ﺧﺎﻟﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺪﺍﻥ ﻧﻤﮏ ﻣﯽ ﺯﻧﻨﺪ ﻭ ﺳﺮﺥ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ .

ﺳﭙﺲ ﮔﺮﺩﻭﯼ ﮐﻮﺑﯿﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﭘﯿﺎﺯ ﺧﻮﺭﺩ ﮐﺮﺩﻩ ﻗﺎﻃﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﯾﮏ ﮔﻮﺟﻪ ﺭﺍ ﺗﮑﻪ ﺗﮑﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﯽ ﮐﻮﺑﻨﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﮐﺎﻣﻼً ﻟﻪ ﺷﺪ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﮤ ﺩﻟﺨﻮﺍﻩ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺭُﺏ ﺁﻟﻮﭼﻪ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ . ﻭ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ ﺭﯾﺨﺘﻪ ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺮﻧﺞ ﻣﯽ ﺧﻮﺭﺩﻧﺪ.

تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: غذاهای گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٢٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

آبشار سولسه salvage


استان گیلان.تالش.بخش اسالم


آبشار سولسه حدودا با فاصله 25 کیلومتر از مرکز بخش اسالم و همچنین با فاصله 10 کیلومتر جاده ی خاکی و فرعی منشعب از جاده ی آسفالت  (اسالم به خلخال)در نقطه مشهور به 《سیفه خاله sifakhala=سه راهی نگهبانی جنگل شفارود در کیلومتر 15 جاده اسالم به خلخال》قرار گرفته است.
بعد از گذشتن از دل جنگلهای انبوه با درختان تنومند جنگل باستانی هیرکانی،پس از گذشتن از کنار پل چوبی کالینگره،به روستای خلیان khalyan(منطقه محلی سولسهsavlase)میرسیم. پس از عبور از روستا وارد تنگه ای میشویم که دیواره های صخره ای احاطه اش کرده اند و رودخانه در آن جاریست و باید از داخل رودخانه و روی سنگها عبور کنیم.بعد از رد کردن آخرین پیچ رودخانه و تنگه،با فضایی باز و بن بست روبرو میشویم که در میان این بست آبشاری زیبا با حوضچه کوچکش خود نمایی میکند.
@gardeshgaryetalesh 🍁

تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: آبشارهای گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٢۱ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

خرش حلوا

مواد لازم:

آرد برنج الک شده 2 پیمانه
آرد گندم الک شده 2 پیمانه
خرش(سبزی محلی) خرد شده 2 پیمانه
شکر 4 پیمانه
کره 500 گرم
آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

آرد برنج و گندم را مخلوط می کنیم و در تابه با کره تتفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس سبزی را که از قبل خرد کرده ایم اضافه می کنیم و باز تفت می دهیم. شکر را با مقداری آب می جوشانیم تا شربت غلیظی شود. سپس آن را در آرد ریخته و به آرامی مخلوط می کنیم. سینی مناسبی را چرب کرده و مواد را در آن پهن می کنیم. قطر تقریبی 1/5 سانتیمتر باشد. رمواد را می گذاریم تا کاملا سرد شود. سپس به صورت مربع یا لوزی برش می زنیم و در ظرف در دار نگهداری می کنیم.

برگرفته از تنها کتاب نفیس آشپزی سنتی گیلان "کدبانوی گیلان" از انتشارات کدیور در 256 صفحه تمام رنگی

تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: شیرینی های گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۱٩ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

عکس :آقای شجاع خداوردی لو

تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۱٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۱۱ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۱٠ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

 میلاد نور مبارک ولادت حضرت پیامبر اکرم (ص) و ولادت حضرت امام جعفر صادق(ع)

را برتمام مسلمین جهان تبریک عرض می نمائیم

مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: مناسبتها
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

این استخر طبیعی در روستای کلاچ خندان از توابع دهستان جیرده که در بخش مرکزی شهرستان شفت واقع شده است، قرار دارد.

"راجع به خیر و برکت این استخر یکی از اهالی روستا گفتنی های زیادی داشت. می گفت خیلی ها که از دوا و درمان دکتر ناامید شده بودند به توصیه اهالی روستا در آب این استخر غوطه ور شدند و شفا پیدا کردند.

چندی پیش یک دختربچه شش ساله که تومور داشت و دکتر برایش شیمی درمانی تجویز کرده بود، پیش از آنکه شروع به شیمی درمانی گردد پدرش به واسطه اعتقادی که به برکت این استخر و آقاسید ذکریا داشت کودکش را مدتی در این استخر استحمام کرد و به دکتر که مراجعه کرد پس از عکسبردای و آزمایشات رادیولوژی چیزی از آن تومور مشاهده نکردند."

نقل از panoramio، ویکی پی جی، عکس (شفت – بخش مرکزی –دهستان جیرده – استخر طبیعی نورماس کلاچ خندان) از سایت گردشگری گیلان

جمع آوری و تصحیح و تنظیم: عاکف معززلسکو




:: برچسب‌ها: جاذبه های گردشگری گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٦ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٥ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

تالش.ییلاق شارسول در زمستان و نمایی از قلعه دوش.عکس از جناب مرتضی پروایی

تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٤ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

نوعی اردک مهاجر است. این پرنده در اوراسیا تخم گذازی میکند و در فصل سرما به سمت جنوب مهاجرت میکند. در آب های شیرین و شور مناطق آبی کم عمق زندگی می کند. تعداد زیادی از خوتکاها با شروع پاییز به مرداب انزلی مهاجرت میکنند. طول بدن 35 سانتی متر و طول دو بال 55 سانتی متر است و کوچک ترین اردک ایران به حساب می آید و ۳۴۰ تا ۳۶۰ گرم وزن دارد.

مانند همه ی اردک های دیگر، منقار تیره رنگ و کوچک و پهنی دارد که حاشیه ی آن دندانه دار است. پاهای خوتکا پرده دار است. پرنده ی نر سر بلوطی رنگ با یک نوار چشمی سبز و آینه ی بال سبز براق دارد. پر و بال خوتکا ی ماده قهوه ای با آینه ی بالی سبز براق است. صدای پرنده ی نر، شیپور مانند و شبیه (کریک- کریک) و صدای پرنده ماده شبیه (غارغار) است.

خوتکا ها از گیاهان کف آب تغذیه می کنند. خوتکای ماده 8 تا 12 تخم نخودی می گذارد و 21 تا 28 روز روی آنها می خوابد. جوجه ها پس از بیرون آمدن از تخم فعال اند و بعد از 44 روز می توانند پرواز کنند.

شاید در بین اردک ها، پرجمعیت ترین گونه باشد. اما به همان نسبت، شکار آن نیز زیاد است. به همین سبب، باید در مورد شکار آن برنامه ریزی کرد. ضروری است از زیست گاه های این پرنده حفاظت شده و بایستی از شکار بیش از حد آن جلوگیری کرد.

محیط زیست 2020، ویکی پدیا، عکس از گزافزود

جمع آوری و تنظیم: آقای عاکف معززلسکو




:: برچسب‌ها: آشنایی با پرندگان گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

مسیر جاده رشت-جیرده را که طی کنین، به اتوبان سراوان، فومن می‌رسین . بریدگی اول رو که دور بزنین و تابلوی آقاسیدشریف رو دنبال کنین می رسین به این محله. یک خیابان و یک دنیا طبیعت و زیبایی. سقالکسار رو هم می گذرونید و می رسید به روستای خلیلان. یه روستا پر از آبگیر و پستی بلندی های چشم نواز .


مردم این روستای کوچک به زبان گیلکی سخن میگن و بیشترین رقم برنجی که کشت میکنن از نوع علی کاظمیِ و در کنار کشت برنج؛ چای، نوغان، صیفی جات، پرورش گاو، مرغ و استخر ماهی در حد مصرف خود و مقدار مطلوبی برای بازار عرضه میدارند

عکس : خانم حیاتی

تهیه و تنظیم : مهدی پور (وبلاگ نصیرمحله)




:: برچسب‌ها: جاذبه های گردشگری گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

چه سخاوتمند است پاییز

که شکوه بلندترین شبش را

عاشقانه پیشکش تولد زمستان کرد

زمستانتان سفید و سلامت . . .

یلدا مبارک

وبلاگ نصیرمحله




:: برچسب‌ها: مناسبتها
تاریخ انتشار : ۱۳٩٤/۱٠/۱ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.