نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها:
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۳٠ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

اصلاً نیازی نیست بگوییم برنج گیلان در مقایسه با برنج هندی، پاکستانی، تایلندی و حتا آمریکایی مرغوب‌تر است. برنج گیلان «بی نظیر» است. این برنج بی نظیر تنها با کمک ابر و باران و زمین و آنگونه که بسیاری از مدیران ایران می گویند: «در سایه الطاف الهی» به دست نمی‌آید و کشاورزان نازنینی هستند که سال‌ها برای تولید یک رقم کیفی تلاش کرده‌اند. رقم کیفی نه مانند این ارقام پرمحصول بی مزه که تفاوتی با برنج درجه 3 هندی ندارد؛ رقم کیفی یعنی برنج هاشمی، کاظمی،صدری و...

امروز از 37 تولیدکننده برتر بخش کشاورزی گیلان دعوت شده بود تا برای اولین بار از سوی سازمان جهادکشاورزی و استاندار گیلان تجلیل شوند.
در میان این 37 نفر دو نام به جان گیلانیان بسته است؛ هاشمی و کاظمی. یعنی علی کاظمی و یوسف هاشمی. خود این دو نفر نه! برنجی که برای اولین بار به دست آورده یا کشف کرده‌اند را گیلانیان مثل جان دوست دارند.

برنجی که سالهاست زینت بخش سفره‌هایمان است. اما جهاد کشاورزی یا مرکز تحقیقات برنج کشور از خود نپرسیده‌اند که بانی این ارقام کدام محقق و یا کشاورز بوده تا حالا و بعد از چند دهه در مراسم تجلیل از آن‌ها (با 300 هزار تومان!) علی کاظمی فومنی از روزگار بد رفته بر خود حکایت کند و بگوید به خاطر تنگدستی زمینش را فروخته تا خرج زنده ماندن همسرش کند و یوسف هاشمی خمامی که رقم خوش پخت بدست آمده‌اش 70 درصد کشت برنج استان را تشکیل می‌دهد هم گلایه کند که از این برنج عالی نه تنها هیچ صفری به حساب بانکی‌اش اضافه نشده که با سختی روزگار می‌گذراند.
تجلیل از این دو مرد بزرگ قطعاً قدم مثبتی بود اما چرا اینقدر دیر؟ امروز بارها تکرار کرده‌ایم که چرا نهادهای عریض و طویل دولتی که حمایت از کشاورز شعار هرروزه‌شان است هیچ از حالشان نپرسیده‌اند.

اگر جهاد کشاورزی نمی‌تواند با قوانین حمایتی به کمک بخش به اغما رفته کشاورزی بیاید حداقل می‌تواند از نخبگان این بخش احوالی بپرسد تا دو برنجکار که برای به دست آوردن این ارقام بیش از 7 سال سر زمین شالیکاری رنج کشیده و دانه دانه برنج را برای کشت سال بعد جدا کرده تا سال بعد یک خوشه به دست آید و سال بعد دو خوشه و امروز هکتارها زمین زیر کشت همان دانه برنج اولیه برود همچنان نگران تأمین نان شب و تهیه داروی همسر و ...باشند؟

نویسنده : سرکار خانم مهری محمدی




:: برچسب‌ها: مقالات فرهنگی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢٩ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

چندیست پدیده ای به نام فروش زمین و املاک به جان گیلان و به ویژه روستاییانش افتاده. فروش زمینهای پدربابایی به خاطر رسیدن به شهر بخاطر رسیدن به اتومبیل وآپارتمان به خاطر تنوع طلبی و شایدم بخاطر مشکلات زراعت و عدم رفاه.شاید من هم بودم چنین کاری میکردم..کشت برنج و چای و..غیره که جز سختی سودی برایشان ندارد و سود و منفعتش در جیب دلال و واسطه انباشت میشود.از سوی دیگر این هم میتواند نتیجه تمرکزگرایی و عدم رسیدگی به روستاها باشد که چنان مهاجرتهایی را رغم میزند..
ولی وضع در گیلان ظاهرا به گونه ای دیگر است وهر وقت به این موضوع فکر کرده ام توجهم را جلب خرید زمین فلسطینیان توسط اسراییلیان کرده است!..در این اثنا همیشه جمله ای به ذهنم می رسید.جمله ی "ایران برای همه ایرانیان".آیا این جمله برای ما ساکنان گیلان منفعتی داشته؟ازمنظر این دیدگاه تنها ما میزبانیم و سودی به ما گیلانیها نمیرسد زیرا تنها دهنده هستیم.میزبانانی منفعل که بالجبار تنها باید میزبانی کنیم وزمینهایمان را به دلایل مختلف از جمله فقر به فروش برسانیم و داخل خاک خودمان آچمز شویم.
در این میان سودجویانی که اکثرا ثروت خود را به روشی غیرمتعارف و کاذب وتنها بدلیل درمجاورت بازار سرمایه و پول بودن بدست آورده اند و کافی بوده که تنها چنگی بیندازند تا جیبشان پرپول شود می آیند و له له کنان و آب از دهان چکیده هکتار و هکتارها زمین را با مبالغی ناچیز از آن قیمتی که در مناطق خودشان متداول است خریداری میکنند وتنها از سر سرگرمی و تفریح و استفاده از سادگی طرف مقابل جهت کاهش قیمت پیشنهاد شده از طرف روستایی که بسیار نازل هم هست چانه زنی هم میکنند..جالب اینکه روستایی ساده از گرفتن چندغاز ناشی از فروش زمین حاصلخیز و زرخیر خود بسیار خوشحال وشادمان میشود و نهایتا به خشکه نشینی درحاشیه شهر تبدیل میشود با کمترین درآمد و بقیه ماجرا...
بله گیلان به زودی فلسطین می شود و گیلانی آواره !!!
با تشکر از پیج حافظان زبان گیلک




:: برچسب‌ها: مقالات فرهنگی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور


زنان روستایی محصولات دستی و کشاورزی و باغی خود نظیر شال و جوراب و شال گردن و طنابهای بافته شده از شال (لافِند ٣)، زنبیل و حصیر و محصولات باغی مانندِ سیر و پیاز و تخم مرغ، بوقلمون و غاز و اردک و خروس خود را به بازار آورده و به واسطه ها می فروشند و دانه های کشاورزی و لباس و مایحتاج ضروری خود و خانواده را تأمین می کنند و با تبدیل اجناس تولیدی خود به پول، علاوه بر داشتن قدرت انتخاب می توانند جنس دلخواه خود را تهیه کنند

اگر جنبه اقتصادی تشکیل بازارها را به تنهایی عامل دوام آن قلمداد کنیم باتشکیل نقاط متمرکز شهری و تجاری دائمی این بازارهای هفتگی باید از بین می رفت، لیکن بازارهای هفتگی به نوعی با زندگی مردم منطقه عجین شده که جزء فرهنگ قومی درآمده، برای مثال از محسنات این بازارها اینکه هردامدار یا کشاورز یا روستایی با هفته ای یک روز مراجعه به بازار علاوه بر صرفه جویی در وقت به انتخاب و خرید نیازهای هفتگی پرداخته با آشنایان دیدار کرده و محصولات خود را ارائه می کنند.

مردم علاوه بر اینکه تمام مایحتاج خود را در بازار می یابند یک نوع تفریح و تنوع در زندگی آرام روستایی خود احساس می کنند.




:: برچسب‌ها: مقالات گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢٧ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها:
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢٥ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

سیاهمزگی را متوان به جرات یکی از دیدنی ترین وقشنگترین مناطق استان گیلان نام برد که  به دلیل آب وهوای دلنشین ومناطق سر سبز و داشتن آب معدنی گرم وسرد وآبشارهای قشنگ وییلاقات زیبا هر ساله میزبان گردشگران زیادی میباشد . از مناطق دیدنی آن میشود به ییلاق دایله سر - گمبو - سوته شمشیر ژن لاس و آبشار دودوزن نام برد . امیدوارم که شما عزیزان با بازدید از این مناطق دیدنی وزیبا لحظات خوب وبه یاد ماندنی در دفتر خاطرات خود ثبت کنید .

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

یا مهدی(عج)! ای نقطه شروع شفق، ای مجری حق!

میلاد تو، قصیده بی انتهایی است که تنها خدا بیت آخرش را می داند؛ بیا و

حُسن ختام زمان باش!

پیک صبا دارد به لب از شوق دیدار این سخن

بادا مبارک مقدمت یا سیدی! یابن الحسن




:: برچسب‌ها: مناسبتها
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

ماست را داخل کیسه هایی  که با  پارچه سفید دوخته اند  میریزند و سر آن را می بندند و به درختی آویزان می کنند تا آب آن کاملا چکیده شود بعد از چند ساعت ماست چکیده تولید شده است که آن را با نمک و نعناع خشک (خشکه پونو) و یا گیاهان معطر خشک شده (خولی واش) مخلوط کرده و با برنج یا نان می خورند.




:: برچسب‌ها: محصولات شهرستان شفت
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢٠ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۱٩ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جوانی، آغاز شکفتن است. جوانی، میلاد دوباره انسان است. انسان در جوانی، بار تکلیف الهی را به تازگی بر دوش گرفته است. خداوند، بسیاری از نعمت هایش را در جوانی به انسان ارزانی می‌دارد.

حضرت علی اکبر(ع) فرزند بزرگ امام حسین (ع) در مدینه متولد شد. مادر بزرگوار ایشان لیلا دختر ابى مره می باشد. وی زمانى چند در خانه امام حسین علیه السلام به سر برد و روزگارى در زیر سایه حسین (ع) بزیست. لیلا براى امام حسین (ع) پسرى آورد، رشید، دلیر، زیبا، شبیه ترین کس به رسول خدا صلى الله علیه و آله رویش روى رسول ، خویش خوی رسول ، گفت و گویش گفت و گوى رسول خدا صلى الله علیه و آله؛ هر کسى که آرزوى دیدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر لیلا مى نگریست تا آنجا که پدر بزرگوارش می فرماید :" هرگاه مشتاق دیدار پیامبر مى شدیم به چهره او مى نگریستیم "؛ به همین جهت روز عاشورا وقتى اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد،امام حسین(ع) چهره به آسمان گرفت و گفت: " اللهم اشهد على هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الى رؤیة نبیک نظرنا الیه..."

حضرت علی اکبر در کربلا حدود 25 سال داشت.برخی راویان سن ایشان را 18 سال و 20 سال هم گفته اند. او اولین شهید عاشورا از بنى هاشم بود. شجاعت و دلاورى حضرت على اکبر (ع) و رزم آورى و بصیرت دینى و سیاسى او، در سفر کربلا بویژه در روز عاشورا تجلى کرد. سخنان و فداکاریهایش دلیل آن است. وقتى امام حسین (ع) از منزلگاه "قصر بنى مقاتل" گذشت، روى اسب چشمان او را خوابى ربود و پس از بیدارى " انا لله و انا الیه راجعون " گفت و سه بار این جمله و حمد الهى را تکرار کرد. حضرت على اکبر (ع) وقتى سبب این حمد و استرجاع را پرسید، حضرت فرمود: در خواب دیدم سوارى مى‏گوید این کاروان به سوى مرگ مى‏رود. پرسید:مگر ما بر حق نیستیم فرمود:چرا. پس گفت: "فاننا اذن لا نبالى ان نموت محقین " پس باکى از مرگ در راه حق نداریم.

روز عاشورا نیز پس از شهادت یاران امام، اولین کسى که اجازه میدان طلبید تا جان را فداى دین کند او بود. اگر چه به میدان رفتن او بر اهل بیت و بر امام بسیار سخت بود، ولى از ایثار و روحیه جانبازى او جز این انتظار نبود. وقتى به میدان مى‏رفت،امام حسین(ع) در سخنانى سوزناک به آستان الهى، آن قوم ناجوانمرد را که دعوت کردند ولى تیغ به رویشان کشیدند، نفرین کرد. على اکبر چندین بار به میدان رفت و رزمهاى شجاعانه‏اى با انبوه سپاه دشمن نمود.
پیکار سخت، او را تشنه‏ تر ساخت؛ به خیمه آمد. بى آنکه آبى بتواند بنوشد، با همان تشنگى و جراحت دوباره به میدان رفت و جنگید تا به شهادت رسید. قاتل او مرة بن منقذ عبدى بود.پیکر حضرت على اکبر (ع) با شمشیرهاى دشمن قطعه قطعه شد.وقتى امام بر بالین او رسید که جان باخته بود. امام حسین (ع) صورت بر چهره خونین حضرت على اکبر (ع) نهاد و دشمن را باز هم نفرین کرد.

"قتل الله قوما قتلوک..."و تکرار مى‏کرد که:"على الدنیا بعدک العفا".و جوانان هاشمى را طلبید تا پیکر او را به خیمه گاه حمل کنند. حضرت على اکبر ، نزدیکترین شهیدى است که با امام حسین(ع)دفن شده است.مدفن او پایین پاى ابا عبد الله الحسین(ع) قرار دارد و به این خاطر ضریح امام،شش گوشه دارد.




:: برچسب‌ها: مناسبتها
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۱۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها:
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۱۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

سار پرنده‌ای است پرسروصدا و خودنما با پروازی سریع و مستقیم.
نام فارسی: سار
نام گیلکی: سی تی
نام انگلیسی: starling
نام علمی: sturnus vulgaris
خانواده: ساریان (sturnidae)
جمعیت: جمعیت کافی دارد و گاه در دسته های بسیار بزرگ دیده می شود.

در جهان پراکنش گسترده ای دارد و در اغلب کشورها و مناطق دیده می شود. در ایران در همه ی کشور پراکنده است؛ اما در نیمه ی شمالی، سراسر سال دیده می شود. این در حالی است که در نیمه ی جنوبی ، فقط زمستان ها مشاهده می گردد.

سار در جنگل ها، روستا ها، باغ ها، علفزارها و لابه لای درختان و نیزارها زندگی می کند. سار ماده در سوراخ درختان یا دیوارهای ساختمان ها، ۵ تا ۷ تخم تقریباً آبی رنگ می گذارد. هر دو جفت به نوبت ۱۲ تا ۱۵ روز روی تخم ها می خوابند. جوجه‌ها می توانند پس از ۲۰ تا ۲۲ روز پرواز کنند.

طول بدن این پرنده ۲۱ سانتی متر است. دم و بال های کوتاهی دارد که در هنگام پرواز سریع و مستقیم، مثلثی شکل دیده می شود. پرندۀ بالغ هنگام تولید مثل، با پر و بالِ سیاهِ شفاف و تعداد فراوانی خال های کوچک سفید، و سینه و سر شانۀ بنفش دیده می شود.

این پرنده از حشره ها، دانه ها و هر چیزی که پیدا می کند، تغذیه می کند.

در حال حاضر به اقدام حفاظتی ویژه ای نیاز ندارد. پرنده‌ای کاملاً اجتماعی است که به صورت گروهی زندگی می کند. این پرنده از حشره ها، دانه ها و هر چیزی که پیدا می کند، تغذیه می کند.

سارها پرندگانی اجتماعی هستند. این پرندگان، که در اغلب نقاط جهان گسترده اند، بصورت گروهی یا انفرادی زندگی می کنند؛ ولی غالباً زندگیشان به شکل گروهی است. زندگی اجتماعی سبب می شود که آن‌ها در مقابل دشمن مصون باشند. اما این نوع زندگی، زیان هایی نیز دارد که یکی از آن ها، مشکل تقسیم غذاست. از سوی دیگر، با آن که در زندگی انفرادی، مشکل تقسیم غذا وجود ندارد، خطر دشمنان بیش تر است. سارها را گاه می توان در دسته‌های چند هزار تایی دید که به سرعت روی زمین راه می روند و در حال تغذیه هستند مشاهده کرد. گاهی هنگام پرواز تعداد آن‌ها آن‌قدر زیاد می شود که آسمان را سیاه می کنند.

سارها پرندگان سیاهی هستند که در هر نوع زیستگاهی دیده می شوند. این پرندگان، تابستان ها و زمستان ها تغییر رنگ می دهند. در حالت عادی، رنگ زمینۀ آن‌ها سیاه و دارای خال های سفید رنگی است. شناسایی سارها هنگام پرواز بسیار آسان است. زیرا بال هایی مثلثی شکل دارند که پیش از نشستن روی زمین با درختان ، مسافت کوتاهی با بال باز پرواز می کنند که به این حرکت ، بال بازروی می گویند . این نوع پرواز با شکل خاص بال و سیاهی بدن شناسایی سار را بسیار آسان می کند.

کشاورزان با سارها رابطه ی خوبی ندارند. زیرا آن ها غالباً در دسته های بزر، به باغ ها و درختان و مزرعه ها هجوم می برند. در نتیجه، به روستاییان و کشاورزان زیان بسیاری وارد می کنند و سبب شکایت و ناراحتی آنان می شوند. البته روستاییان هم بیش تر وقت ها، آن ها را شکار می کنند.

از خانواده سار در ایران سه گونه دیده می شوند که عبارت اند از: سار، مرغ مینا و سار صورتی.

از آن جا که سار ها دسته جمعی زندگی می کنند، در کنترل آفت ها نقش مهمی دارند. به علاوه، بسیاری از شکارچیان آن ها را شکار می کنند و منبعی برای تامین در آمد و گوشت می شوند.

مرجع:فرهنگ نامه ی حیات وحش ایران, عکس ویکی پدیا

جمع آوری و تنظیم: عاکف معززلسکو




:: برچسب‌ها: آشنایی با پرندگان گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۱۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

محل اقامت حکمران (شاه نشین ) در منهی الیه بخش غربی و در بلند ترین نقطه قلعه واقع شده است . به طوریکه از یک طرف به نمای کلی قلعه اشراف داشته و از طرف دیگر ایجاد خندق در دره عمیق ضلع غربی ، راه یابی به آن را از خارج قلعه امری غیر ممکن می سازد.

این مجموعه از دو بخش تحتانی و فوقانی و یک تراس در حد فواصل این دو بخش ساخته شده است .

بخش پایین تر مجموعه ای مستطیل شکل شامل پله های ورودی ، ایوان های سه گانه ،راهروی طاقدار مرکزی و اتاق های مربع شکل جانبی می باشد که با استفاده از مصالح لاشه سنگ ، آجر و ملات سازوج ساخته شده است .

پوشش سقف راهرو از طاق های توبزه ای آجری در سطوح مختلف و با اندازه های متفاوت اجرا شده که در میان تمامی سازه های قلعه منحصر به فرد می باشد .

پله های راهروی طاقدار به تراس فوقانی که آجر فرش شده و بام فضاهای پایین نیز می باشد ، منتهی می شود . این تراز محل خوبی برای نشستن و زیر نظر گرفتن کل مجموعه قلعه می باشد .

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: قلعه رودخان, اماکن تاریخی و باستانی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٦ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

سلام بر مبعث، بهاری‏ترین فصل گیتی!

سلام بر مبعث، فصل شکفتن گل سرسبد بوستان رسالت!

سلام بر مبعث؛ روزی که گل‏های ایمان در گلستان جان انسان شکوفا شد!

بعثت پیامبر اکرم(ص) مبارک باد




:: برچسب‌ها: مناسبتها
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٦ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

روستای گیلده از توابع شهرستان شفت می باشد ، گلاب گیری در این روستا از دهه شصت آغاز شده است .

مصارف دارویی آن بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده و در تهیه شربت مربا و در صنایع شیرینی سازی و تهیه بستنی نیز استفاده می‌شود.

عنبر گل به عنوان یکی از فراورده های صنعت گلابگیری، مایع سیاهی است که در پایان عملیات تقطیر همراه با تفاله گل ها در دیگ به جای می ماند و جهت درمان های عضلانی مناسب است.

دم کرده گلبرگ های خشک شده اثر درمانی برای تقویت اعصاب، برطرف کردن بیماری های گلو و دهان است




:: برچسب‌ها: تصاویر: جشن گل و گلاب در روستای گیلده
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٤ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

چشمه آب شور لاکان:


لاکان در جنوب شهر رشت قرار دارد.آب این چشمه دارای مقادیرزیادی املاح نمک بوده وطعم آن شور است و به همین سبب به آن آب شور می گویند و برای درمان بیماریهای پوستی با آن استحمام می کنند.

آدرس: رشت-میدان گاز-انتهای دروازه لاکان -(به اتوبان که رسیدیم)-بریدگی را دورزده و به سمت موزه روستایی رفته و در همین مسیر به جاده خاکی شهید نادری رفته و ازآنجا به بقعه آقا پیر دانا می رسیم و ازآنجا باید با کمک اهالی راه را پیدا کنید چون بقیه راه را باید حدود ده دقیقه پیاده بروید.




:: برچسب‌ها: جاذبه های گردشگری گیلان, چشمه های شفابخش گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٤ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

این عکسها توسط یک عکاس فرانسوی در سال ۱۹۵۰ از سرزمین گیلان

گرفته شده است

زن گیلانی در حال کباب کردن ماهی

ارباب روستا در حال اجرای مراسم نمادین گذاشتن شال بر سر عروس

جهت دیدن تصاویر بیشتر لطفا به ادامه مطلب بروید




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

حصیربافی قدمت چندهزارساله دارد.
ابتدا چهارچوبی روی زمین میکاشتند. به آن (دار حصیر ) گویند و شانه ای که حصیربافته شده را فشرده میکند. به آن شانه (پلار) گویند.

رشته هایی مثلِ طناب را از یک طرفِ دار حصیر شروع و داخل پلار رد کرده و به آن سر دار می بندند. آن طنابها را از نخِ (کنفی )درست می کنند. چهارپایه کوتاهی که رویش می نشینند و از گیاهی به نام (سوب) و (لی) بافتِ حصیر شروع می شود. حصیر را (گلدار) و (ساده) میبافند. درقدیم حصیر را به عنوان فرش استفاده می کردند. حصیر قابلِ شستن هست و تا چندین سال می توان از آن استفاده کرد.

بافت (ساک وکلاه) با بافتِ حصیر فرق میکند.

این بافت با (۹) رشته لی شروع می شود و بعد با رشته هایی که از لی می تابیم و سوزنی که با آن ساک و چیزهای دیگر میدوزیم. گیاه (لی ) در زمینها باتلاقی رشد میکند. (لی) سبز و بلندیش یک متر و نیم است. لی را در فصل تابستان میبرنند و روی زمین پهن می کنند تا خشک شود. بعد از خشک شدن (لی) رنگش تغییر می کند و سفید میشود آن موقع (لی) را دسته می کنند و درانبار نگه میدارند و هر وقت تصمیم به بافت دارند (لی) را نیم ساعت قبل با آب خیس می کنند تا نرم شود و راحت بافته شود.




:: برچسب‌ها: صنایع دستی گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۱ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

عکس : آقای هاشم صفری




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩۳/۳/۱ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.