نوشته شده توسط : مهدی پور
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۳۱ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

یکی از خوشمزه ترین میوه های جنگلی منطقه سیاهمزگی که در ییلاقات آن میروید توت فرنگی وحشی است که در زبان محلی تالشی به آن اِرِه (ere) میگویند.





:: برچسب‌ها: محصولات گیلان, گیاهان دارویی منطقه شفت
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٢٩ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

ییلاق کِرمون kermun از جمله ییلاقات زیبای منطقه اسالم در شهرستان تالش است. این ییلاق که به خاطر ارتفاع آن در بین اسالمی ها بَند band (مناطق مرتفع) محسوب می شود




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٢۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

شانه‌سازی از قدیم‌ترین هنرهای رایج در مناطق مختلف گیلان از جمله تالش بوده که از دیر باز رواج داشته است.یکی از خاصیت‌های شانه ی چوبی جلوگیری از ریزش موها است و به طور معمول از چوب شمشاد برای این منظور استفاده می‌شود که در برابر آب سیاه نمی‌شود. ابتدا چوب به اندازه‌ی دل خواه ( پهنا و درازا) برش می‌خورد و سپس توسط اره‌های مختلف و سوهان‌ها دسته‌ی آن را درست می‌کنند و توسط زه ریز و درشت و بازهم سوهان و سمباده دندانه‌های آن را می‌سازند پس از اتمام کار سطح کار کامل سمباده‌ی ریزمی‌خورد




:: برچسب‌ها: صنایع دستی گیلان, ابزار و وسایل قدیمی در گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٢٧ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

کشاورزان گیلانی از زمان کاشت تا برداشت تمام اندوخته خود را صرف به ثمر رساندن محصول برنج می کنند، اما چندسالی است واردات برنج خارجی سایه سیاه خود را بر دسترنج این قشر زحمتکش افکنده است.




:: برچسب‌ها: عکسهایی از گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٢٦ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

بقعه ی امام زاده اسحاق در 25 کیلومتری جنوب شهرستان شفت و در ارتفاعات این شهرستان واقع شده است و به همراه زیارتگاه برادرشان امام زاده ابراهیم که از فرزندان امام موسی کاظم (ع) بوده اند، طبیعتی بسیار زیبا و دلپذیر دارد. واقع شدن این بقعه ها در ارتفاعات شفت، نشان از تحت فشار و تعقیب بودن این امام زادگان دارد و زیارت این دو امام زاده ی مجاهد خاطراتی از طبیعت فراموش نشدنی و مجاهدت هایشان را در ذهن زائران باقی می گذارد.

 
منبع :سلمان علی ع



:: برچسب‌ها: اماکن زیارتی شهرستان شفت, گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۱٥ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۱٥ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

گرزنه(گزنه)

********

شوند

فلسفه اینکه این دو گیاه رو باهم معرفی کردیم اینکه:

گیاه گزنه که در زبان محلی به ان گرزنه میگویند دارای پرزهای بسیار ریزی در قسمت تنه و زیر برگ هاست که با برخورد ان به بدن سوزش شدیدی در محل برخورد ایجاد میشود.محلی ها میگویند که برای تسکین و ارام کردن درد و سوزش از گیاه شوند(نام فارسی=اقطی(aghti) یا پلهم)(نام لاتین=sambusus ebolus)باید استفاده کرد.به نحوی که باید مایع میان بافتی شوند را به محل گزش مالید.در هنگام مالیدن شوند بر روی محل گزش گرزنه شعری خوانده میشود که عبارتست از:

گرزنه ماری بمیره      شوندماری نمیره

(ماری به معنی مادر)




:: برچسب‌ها: ضرب المثل های گیلکی, گیاهان گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۱۳ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

انجیر یک میوه شیرین می باشد. محتوی مقدار زیادی هسته است و غالبا خشک مصرف می شود. در منطقه شفت نیز انواع مختلف انجیر وجود دارد که  بسیار خوشمزه می باشد . مردم منطقه  از آن مربا و ترشی درست می کنند.

انجیر تازه را از اوایل خرداد تا اوایل شهریور می توان یافت. اما انجیر خشک را در هر زمان که میل داشتید، می توانید پیدا کنید.

میوه انجیر دارای فواید زیادی می باشد :

1-کاهش فشار خون

انجیر منبع خوب پتاسیم می باشد و همان طور که می دانیم، پتاسیم، عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار می رود. کمبود پتاسیم، مخصوصا وقتی که غذاها دارای مقدار زیادی سدیم(نمک) باشند، می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود.

۲- کاهش وزن

انجیر، منبع خوبی از فیبرهای غذایی می باشد. فیبر، اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر می اندازد.

۳- جلوگیری از سرطان سینه

به خاطر داشتن فیبر بالا، از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند.

۴- بالا برنده تراکم استخوان

انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم (۷۹ میلی گرم در ۲۲۴ گرم انجیر) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر می باشد.

کلسیم، به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد. پس انجیر یکی از بهترین ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

۵- جلوگیری از ضعف عضلات

مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه ۳ عدد یا بیشتر میوه مصرف می کنند، ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند.

۶- انجیر منبع خوبی از منیزیم نیز می باشد.

۷- ملین و ضد یبوست است.

۸- به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند.

۹- انجیر تازه مقدار کمی ویتامین C دارد و بهترین منبع(نسبت به دیگر میوه ها) ویتامین B6 می باشد.

۱۰- انجیر برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است. برای کم خونی مفید است.




:: برچسب‌ها: محصولات شهرستان شفت
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۱۳ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور




:: برچسب‌ها: گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٩ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

ای کاش علی شویم و عالی باشیم

هم سفره کاسه سفالی باشی

چون سکه به دست کودکی برق زنیم

نان آور سفره های خالی باشیم

شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت باد




:: برچسب‌ها: مناسبتها
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۸ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

پای بند قفسم باز و پر بازم نیست

سر گل دارم و پروانه ی پروازم نیست

گل به لبخند و مرا گریه گرفته ست گلو

چون دلم تنگ نباشد که پر بازم نیست

گاهم از نای دل خویش نوایی برسان

که جزین ناله ی سوز تو دمسازم نیست

در گلو می شکند ناله ام از رقت دل

قصه ها هست ولی طاقت ابرازم نیست

ساز هم با نفس گرم تو آوازی داشت

بی تو دیگر سر ساز و دل آوازم نیست

آه اگر اشک منت باز نگوید غم دل

که درین پرده جیزن همدم و همرازم نیست

دلم از مهر تو درتاب شد ای ماه ولی

چه کنم شیوه ی ایینه ی غمازم نیست

به گره بندی آن ابروی باریک اندیش

که به جز روی تو در چشم نظر بازم نیست 

سایه چون باد صبا خسته ی سرگردانم

تا به سر سایه ی آن سرو سرافرازم نیست

شاعر:امیر هوشنگ ابتهاج سمیعی گیلانی معروف به «ه.الف سایه»




:: برچسب‌ها: شعر
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٧ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

یکی از این ییلاق ها که متأسفانه کمتر به آن پرداخته شده ومعرفی چندانی در رابطه باآن صورت نگرفته.ییلاق های دلپذیر کوربار است برای رسیدن به این منطقه 3 ساعت و نیم کوهپیمایی لازم است اما مناظر زیبایی که در طول مسیر وجود داره باعث میشه آدم احساس خستگی نکنه و از طبیعت بکر و دست نخورده آن لذت ببره.




:: برچسب‌ها: ییلاقات فومن, گالری عکس گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٥ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

چای دو رنگ هم از زمانیکه چای در ایران مرسوم شده , در مراسم عروسی گیلانیها و مجالس مهم باب شد . در گذشته یکی از هنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شده و امروزه در مواردی خاص و یا در خانواده هایی اصیل به چشم میخوره .

چای دو رنگ در گیلان مخصوصا در منطقه شفت در مراسم عروسی توسط شخصی که معمولا از اقوام داماد بود تهیه می  شد و آن شخص چای دو رنگ را در سینی قرار می داده و برای اولین بار نزد عروس و داماد می برده تا آنها اولین نفراتی باشند که این چای را میل می کنند .

مردم منطقه بر این باور بودند که با آوردن چای دو رنگ در عروس، زندگی عروس و داماد مثل برگ چای ، سبز  و به شیرینی چای دو رنگ شاد و شیرین باشد.

و سپس عروس داماد جهت تشکر از فردی که چای دو رنگ را نزد آنها آورده بود  پولی را داخل سینی قرار میدادند و آن فرد  در شروع مراسم عروسی با چای دو رنگ به همه کسانی که در مجلس عروسی حضور داشتند  پذیرایی می کرد تا آنها نیز برای عروس و داماد آرزوی شادکامی و شیرین کامی داشته باشند.

روش درست کردن چای دو رنگ ساده ست ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت داره :

طرزتهیه: 

استکان های کمر باریکتون رو در بیارن و یک چای خوش رنگ دم کنید و آماده بشین برای درست کردن چای دو رنگ . اول نصف استکان رو آب جوش بریزین و چند حبه قند توی استکان بندازین و با قاشق چای خوری هم بزنین تا قند حل بشه . غلظت قند باید زیاد باشه و به حد اشباع برسه . یعنی وقتی که قند میندازین دیگه حل نشه و شیره ماننده بشه . برای این منظور تعداد 4 تا 6 حبه قند کافیه . حالا توی یک کاسه چای خالص بریزین و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرومی و کم کم روی این شیره چای بریزین . میبینین که آب در پایین و چای در بالا قرار میگیره . به همین سادگی .

کپی برداری از این مطلب با ذکر منبع (نصیرمحله ) بلامانع می باشد




:: برچسب‌ها: آیین و رسوم گیلانی
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٤ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

اهی کیلکا یکی از مهم‌ترین انواع ماهی‌های اختصاصی دریای خزر می‌باشد. ماهی کیلکا با جثه‌ی بسیار کوچک (به طول متوسط 7 تا 10سانتی‌متر و وزن 7 تا 10 گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم می‌باشد. تاکنون سه گونه ماهی کیلکا در دریای خزر گزارش شده است:

ماهی کیلکا آنچووی و ماهی کیلکا چشم درشت و ماهی کیلیکا معمولی

ماهی کیلکا در طول روز به صورت گله متراکم یافت می‌شود و با تاریک شدن هوا پراکنده می‌گردند. فرمانده‌ی کشتی قبل از تاریک شدن هوا با استفاده از دستگاه ماهی یاب عملیات تعقیب گله‌های ماهی کیلکا را انجام می‌دهد. از آن جایی که ماهی کیلکا در عمق معینی زندگی کرده و به ندرت از این عمق تجاوز می‌کند؛ در نتیجه برای صید آن‌ها لامپ الکتریکی باید مستقیماً در عمقی قرار بگیرد که ماهیان در آن عمق به سر می‌برند. ماهیان به دنبال لامپ حرکت می‌کنند و توسط تورهای قیفی مانند به دام می‌افتند. به طور معمول میزان صید در هر نوبت بین 200تا 300 کیلوگرم می‌باشد. ماهی کیلکا علی‌رغم جثه‌ی کوچک خود، از نظر ارزش و ترکیب مواد غذایی در ردیف مابقی ماهی‌ها و حتی در بعضی از موارد نسبت به گوشت قرمز دارای مزیت و برتری بیشتری می‌باشد.




:: برچسب‌ها: آشنایی با ماهیان گیلان, ماهیگیری در گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۳ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور

این بنا در دهکدهٔ ملاط رانکوه در شهرستان لنگرود واقع شده است. در داخل بقعه، دوازده گور از فرزندان امام زین‌العابدین (ع) و امام محمدباقر (ع) در دو ردیف قرار دارد

دربارهٔ بناى نخستین بقعه نوشته شده که چون همسر سیدمحمدکیا در سال ۸۲۰ هـ.ق درگذشت، در این محل به خاک سپرده شد و به اهتمام و دستور سیدمحمدکیا، گنبدى بر روى گور او برپا گردید.

سید علی کیا، در سال 820، برفراز قبر همسرش گنبدی مرتفع در روستای ملاط بنا کرد. بعدها سید محمد کیا در محل این بقعه قصر، مسجد جامع و سراهایی از آجر و سنگ و گل برای مسافران بنا نمود. این بقعه در روستای ملاط از توابع شهرستان لنگرود ساخته شده است و شامل بنایی مربع شکل است که هر ضلع آن، به 11 متر می رسد. چهار طرف آنرا ایوان فرا گرفته، که بعدها ایوان شرقی تخریب و به یک اطاقک مسجد مانند آجری تبدیل شده. پله بقعه در طرف راست ایوان و درها در جهت شمال، شرق و جنوب قرار دارند.
بقعه ملاط، به امام زادگان نیز مشهور است چون دوازده تن از علویان کیائی در آن مدفون هستند که 2 قبر برای فرزندان امام سجاد و 10 قبر از آن فرزندان امام محمد باقر است.

 طبق شجره‌نامه‌ای که در بقعه موجود است این دوازده‌ تن عبارتند از سید علی و سید محمد، پسران امام سجاد(ع) و سید یوسف، سید یونس، سید حسن، سید مظفر، سید موسی، سید حیدر، سید صالح، سید اسکندر، سید خاور و سید ابوذر پسران امام محمدباقر (ع).

در اطراف بقعه، نقاشی های مذهبی در رابطه با واقعه کربلا به چشم می خورد که نسبتا خوب باقی مانده اند.




:: برچسب‌ها: اماکن زیارتی استان گیلان
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/٢ | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پور




:: برچسب‌ها: ییلاقات فومن
تاریخ انتشار : ۱۳٩٢/٥/۱ | نظرات ()
 
   
خدایا اگر ندانستم از تو چه بخواهم و از درخواست خودم حیران بودم ؛ تو مرا به آن چه صلاحم هست رهنمون باش.و دلم را بدانچه رستگاری من در آن هست؛متوجه فرماکه چنین کاری از توشگفت آور نیست و از کفایت های توناساخته نمی باشد.